Uncategorized

Wendbaarheid door ervaring

Toen ik net mijn rijbewijs had, brak me telkens het zweet uit als ik in een auto moest rijden die ik niet kende. Nu – met meer dan 300.000 km op de teller – maakt het me niet meer uit in welke auto ik rij. Of het met een camper door Canada is, met een kart over de kartbaan of met een aanhangwagen over de snelweg: mijn ervaring met enkele auto’s stelt mij in staat om een veelheid aan vervoersmiddelen die mij worden voorgelegd te besturen.

In organisaties hangt de ervaring van medewerkers samen met lange dienstverbanden en hogere leeftijden. En daarbij treffen we het typische lijstje van aannames aan: vastgeroest in de eigen functie, niet open voor verandering, et cetera. Lange dienstverbanden klinken hierdoor niet erg passend bij wendbare organisaties. Maar…juist in wendbare organisaties (organisaties die succesvoller dan anderen zijn in overleven in een dynamische omgeving) zien we vaak lange dienstverbanden.

Die lange dienstverbanden dragen naar mijn idee weer bij aan de wendbaarheid van de organisatie. Want ervaring zorgt ervoor dat medewerkers om kunnen gaan met elke optie die hen wordt voorgelegd. Zonder dat hen het zweet uitbreekt. Met andere woorden: ervaring maakt je wendbaar.

Advertentie

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Fotografie

Alle gyroscoop foto's zijn gemaakt door Cindy’s Photoos
%d bloggers liken dit: